THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, November 22, 2010

ampaian besi dua tahun lalu.



Seblum nih ak da post bende alah ni kat FB.

Still, hr nih teringat lagi.zmn dlu2…time kat MRSM dlu.it was two years ago i guess.

Malam-malam, midnite especially, aku ska lpak atas ampaian besi kat blok aku. few metres away dri ground.jatuh, kalo tak pth kaki tangan, silap haribulan, hilang nyawa!

kaki terjuntai …the only thing yg support your feet was just the wind.

I learned this from someone. Sadly, org tuh buat skali je aktiviti neh. Aku plak yg brani buat berkali2. Hee..

Skali pandang memang org ckp:

“nk mati btul budak nih”


But that was how aku lari dri all probs ak. Not running away maybe, avoid kejap je…

Lpak atas tu. ngadap langit, sketching bende mrepek-repek. Listened to ‘headbanging’ songs...LP, Avenged, Good Charlotte, Muse, S.O.A.D, Jumpsuit Apparatus, Skillet, Breaking Benjamin, Bullet For My Valentine, MCR…

Takkan head-banging lgu Siti Nurhaliza lak.

Buat mcm tu…ak rasa free. Somehow, ni mmg tabiat ak yg paling kritikal time tu…


Boring ngan sketching, aku buat carving lak. Aku lukis atas double-layered board, pastu aku carved pkai penknife. Mana ntah aku campak penknife aku tuh skang…bnyk carved board ak da bagi kat org n yg len ak dah tak ingt kat sapa…ada gak yg aku tampal je kat dinding bilik.

Tak pun…aku angkut kertas A4 banyak-banyak…tulis bende tah pape, lipat jadik paperplane pastu baling.

Yg kutip pepagi besok, makcik sapu sampah. Kesian dia…sori la mkcik! Teruk kan aku?

Penah satu hari, bru je aku nak panjat ampaian, tetiba aku dengar suara org jerit

“eh, jgn terjun”

hotak lu, ak bkn nak terjun la. Nak lepak je. Yg paling best, yang mana kluar pegi tandas or nak iron baju for sure takut2 nak pandang aku…bajet aku hantu maybe. Or sumone yg ad history PSY. Huu..


Kwn2 aku lak…ada yg marah (sbb risiko ntuk jatuh tu tinggi)…ada yg tumpang skaki (tapi tak panjat la, lpak tengok sketching aku je)..ada yg pandang je dari seberang blok…ada yg suka nak lambai2…adeh…lawak ada.

Annoying pun ada!


Bila dah masuk u nih…aku dah takleh buat aktiviti2 nih.

Aku carik gak memana rooftop yg ak bleh buat port lepak. Tapi tak jumpa. Kat apartment pun, rooftop kat pool tutup pkul 10 mlm. Kat hospital lak, lagi la takde.

Bukan tak suka lepak tempat rendah2 nih…it just, banyak sangat lak nnt makhluk2 Tuhan yg lalu lalang n sibuk nak tanya itu ini. Kat ampaian dlu, kalo org nak tanya pun, niat tuh cancelled, sbb takut tengok condition aku yang psiko tu.

Aku rindu sgt dgn ampaian blok aku..

Ampaian besi yg tak penah complain or tanya apa masalah aku.

Ampaian besi yg setia je kukuh kat situ, ampung aku sampai 2,3 pagi, until prasaan aku yg serabut jadik kosong balik, masuk bilik n tidur.

Ampaian besi yg tak penah judge aku.

Ampaian besi, I miss u.

4 comments:

  1. hahahha.. bebanyak bebenda ko nak rindu..
    ampaian besi jadi pilihan hati..

    ReplyDelete
  2. muahahahah~
    rndu la weyh.
    BFF paling best pnah ak ada
    (ko BFF ak gak)
    bezanya ko leh ckp, ampaian tak)

    ReplyDelete
  3. heh.
    tetiba ak da teringt banyk bende2 lps.
    ko ar nih
    suh lagi ak blogging

    ReplyDelete

There was an error in this gadget