THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, April 30, 2009

Dear enemy…

I’m sorry coz I lied to you…
Was it really hurt to find the truth?
It was hurt for me anyway in the past…
I know there’s no chance left for me when you said
“I hate liars!”
I’m sorry coz u found me…
I’m sorry coz you were a friend of a liar…
I don’t have the right words to say just now…
I just don’t know how to convey my feelings…
I do hate liars…but unfortunately... I turn myself into a liar as well...
I was a fake…again…I’m sorry!
When I said a thousand words to you…just ten of them were lies…
But they were still lies, right?

When I said…

“I’m gonna miss you dude!”

That was not a lie.

When I said…

“I hope you’ll get a bright future and I pray for you”

That was not a lie.

When I said…

“You’re one on my favorite enemy…the one and the only”

That was not a lie.

When I said…

“I’m gonna support you in everything you do”

That was not a lie.

When I said…

“I love the friendship between you and me”

That was not a lie.

But sometimes…

When I said…

“Dude, I’m okay”

It was a lie. And you didn’t realize it.

When I said…

“Yeah, I’m sure everything will be fine on my way!”

It was a lie. And you didn’t know it.

When I said…

“I’m in the pink of health lah!”

That was a lie. And you didn’t notice it.

Why?

Because I lied to you.

Why?

Because I was a fake.

Why?

Because I’ve got my own reason when I said that…

And…

You were not the one to be blamed!

A liar should be blamed. And the liar was me!

Dude…I’m SORRY!

[momo-knockthedoor] to say sorry…at April 28, 2009…and she’s not lying!

Monday, April 6, 2009

thE LoSt mEmOry!

Ayah kepada abah aku…which is Tok Wan aku… da lama meninggal. Mak aku cite, Tok Wan aku selalu ckp..dia taknak mati lagi selagi dia tak tengok satu-satunya menantu perempuan dia…mak aku la menantu perempuan tuh sebab ayah aku is the only son dlm family dia…

Mak aku ckp Tok Wan aku nih baik sgt…sporting abes…dia selalu manjakan mak aku…layan makan nasi ngan dia..bagi duit kalau mak aku nak gi jalan-jalan…

Ayah aku selalu ckp…kalo Tok Wan hidup lagi..dia mesti sayang gile kat aku…dan aku selalu harap kalo la Tok Wan hidup lagi..mesti best kan?

Time aku kecik sampai ar skang…ada memori dalam fikiran aku pasal Tok Wan…aku selalu teringat yang Tok Wan selalu boncengkan aku naik basikal tua dia jalan-jalan keliling kampung…bestnya waktu tuh…

One day nih..bila aku dah besar, time mak ngan ayah aku sembang2 pasal family dan ada sebut pasal Tok Wan, aku pown cakap la…yang Tok Wan dulu selalu bawak aku naik basikal tua dia keliling kampung kan?

Tapi…
Nak tahu pe yang mak ngan ayah aku cakap?

Memang betul Tok Wan ada basikal tua dan dia memang baik sangat…
Tapi dia mana sempat tengok aku...sebab pertemuan first die ngan mak aku tu la pertemuan diorang yang terakhir...lepas je Tok Wan tengok mak...dia pown meninggal...

Abis…
Memory yang ada dalam kepala aku pasal Tok Wan selalu bawak aku naik basikal tua dia tuh, apa?

Hahaahaha~
Aku ngan Tok Wan maybe tak ditakdirkan ntuk jumpa pada kelahiran nih kot…tapi kat syurga nnt..mesti jumpa!

Dan aku tahu...
Even Tok Wan tak pernah jumpa aku...dia mesti akan sayang aku jugak macam apa yang ayah aku ckp...

Tu sebab...
Dia still datang dalam memori aku...
Dan bawak aku naik basikal tua die keliling kampung!

Tok Wan…
Terima kasih ntuk memori yang hilang tu…
Mimi sayang Tok Wan!

[momo-knockthedoor] at Sunday, April 5, 2009
There was an error in this gadget