THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, July 27, 2009

cursed???

...what are the best words i could say?
i'm cursed!
no way..yeah way...
ak da hilang daya ntuk feel...
ak totally cam da sedar yg ak dah bnyk gle lost past memories pasl everything..
pasal kwn2 ak...pasal life ak dulu...
hr tuh ak putuskan friendship ak ngan sumone..still bende tuh tak effect pe pown pada ak..
pesal ngan ak neh...
da hlang rasa nak sedeyh..rasa nak suka ke..syg org ke..
pe jadik neh..
waargh!!!!!!
i'm dead!
i'm heartless...
huuuu
someone..help...S.O.S!!

Tuesday, June 30, 2009

what the f***??!!!!

i'm pissed off..somehow...
i don't know what i did wrong coz everyone's acting weird, damn weird like now!
i got stuck with my own thoughts and it feels like hell.
try to resist but i realize that i'm totally stuck!
more to say?
nop!
shit.

Sunday, June 28, 2009

thnX sOfia...

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no

Once again
There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
And all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no

Once again
Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
When hope begins to fade
A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Thursday, April 30, 2009

Dear enemy…

I’m sorry coz I lied to you…
Was it really hurt to find the truth?
It was hurt for me anyway in the past…
I know there’s no chance left for me when you said
“I hate liars!”
I’m sorry coz u found me…
I’m sorry coz you were a friend of a liar…
I don’t have the right words to say just now…
I just don’t know how to convey my feelings…
I do hate liars…but unfortunately... I turn myself into a liar as well...
I was a fake…again…I’m sorry!
When I said a thousand words to you…just ten of them were lies…
But they were still lies, right?

When I said…

“I’m gonna miss you dude!”

That was not a lie.

When I said…

“I hope you’ll get a bright future and I pray for you”

That was not a lie.

When I said…

“You’re one on my favorite enemy…the one and the only”

That was not a lie.

When I said…

“I’m gonna support you in everything you do”

That was not a lie.

When I said…

“I love the friendship between you and me”

That was not a lie.

But sometimes…

When I said…

“Dude, I’m okay”

It was a lie. And you didn’t realize it.

When I said…

“Yeah, I’m sure everything will be fine on my way!”

It was a lie. And you didn’t know it.

When I said…

“I’m in the pink of health lah!”

That was a lie. And you didn’t notice it.

Why?

Because I lied to you.

Why?

Because I was a fake.

Why?

Because I’ve got my own reason when I said that…

And…

You were not the one to be blamed!

A liar should be blamed. And the liar was me!

Dude…I’m SORRY!

[momo-knockthedoor] to say sorry…at April 28, 2009…and she’s not lying!

Monday, April 6, 2009

thE LoSt mEmOry!

Ayah kepada abah aku…which is Tok Wan aku… da lama meninggal. Mak aku cite, Tok Wan aku selalu ckp..dia taknak mati lagi selagi dia tak tengok satu-satunya menantu perempuan dia…mak aku la menantu perempuan tuh sebab ayah aku is the only son dlm family dia…

Mak aku ckp Tok Wan aku nih baik sgt…sporting abes…dia selalu manjakan mak aku…layan makan nasi ngan dia..bagi duit kalau mak aku nak gi jalan-jalan…

Ayah aku selalu ckp…kalo Tok Wan hidup lagi..dia mesti sayang gile kat aku…dan aku selalu harap kalo la Tok Wan hidup lagi..mesti best kan?

Time aku kecik sampai ar skang…ada memori dalam fikiran aku pasal Tok Wan…aku selalu teringat yang Tok Wan selalu boncengkan aku naik basikal tua dia jalan-jalan keliling kampung…bestnya waktu tuh…

One day nih..bila aku dah besar, time mak ngan ayah aku sembang2 pasal family dan ada sebut pasal Tok Wan, aku pown cakap la…yang Tok Wan dulu selalu bawak aku naik basikal tua dia keliling kampung kan?

Tapi…
Nak tahu pe yang mak ngan ayah aku cakap?

Memang betul Tok Wan ada basikal tua dan dia memang baik sangat…
Tapi dia mana sempat tengok aku...sebab pertemuan first die ngan mak aku tu la pertemuan diorang yang terakhir...lepas je Tok Wan tengok mak...dia pown meninggal...

Abis…
Memory yang ada dalam kepala aku pasal Tok Wan selalu bawak aku naik basikal tua dia tuh, apa?

Hahaahaha~
Aku ngan Tok Wan maybe tak ditakdirkan ntuk jumpa pada kelahiran nih kot…tapi kat syurga nnt..mesti jumpa!

Dan aku tahu...
Even Tok Wan tak pernah jumpa aku...dia mesti akan sayang aku jugak macam apa yang ayah aku ckp...

Tu sebab...
Dia still datang dalam memori aku...
Dan bawak aku naik basikal tua die keliling kampung!

Tok Wan…
Terima kasih ntuk memori yang hilang tu…
Mimi sayang Tok Wan!

[momo-knockthedoor] at Sunday, April 5, 2009

Tuesday, March 31, 2009

SOLEDAD

If only you could see the tears in the world you left behind
If only you could heal my heart just one more time
Even when I close my eyes
There's an image of your face
And once again I come I'll realize
You're a loss I can't replace

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory live on
Why did you leave me
Soledad

Walking down the streets of Nothing Ville
Where our love was young and free
Can't believe just what an empty place
It has come to be
I would give my life away
If it could only be the same
Cause I can't still haer the voice inside of me
That is calling out your name

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory live on
Why did you leave me
Soledad

Time will never change the things you told me
after all we're meant to be
love will bring us back to you and me
If only you could see

Soledad
It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory live on
Why did you leave me
Soledad

Monday, March 23, 2009

…bUah mELaka nan sEBijiK…

Aku ada sorang kwn nih..nama die Sofia..bleh dikatakan die nih mmg kaki masak la…err..maksud aku bukan kaki dia yg masak…kira die nih mmg ska sgt la masak-memasak neh…kalo nak dibandingkan ngan aku..mmg jauh die cam langit ngan bumi…tapi aku bukan nak cite pasal dak neh..aku nak cite pasal…err…buah Melaka…

Satu petang Ahad yang syahdu dan redup…tetiba aku dapat phone call dri Sofia neh. Dia ckp nak gi hantar buah melaka ntuk aku…aku pown ngan girangnya menerima ngan tangan dan kaki yg terbuka…

Beberapa jam kemudian sampai la kawan aku neh ngan se’tupperware’ buah melaka. Lalu berkatalah mak aku…

“pandai btul Sofia neh buat kuih..bukan cam Mimi neh…”

Cess…aku bukan tak pandai nak buat..just malas nak buat je. So aku cakap balik kat mak aku..

“Ala..kalo nak makan buah Melaka nnt gi je negeri Melaka..”

Aku ngan tak pike panjang terus bukak tupperware..aku ambik sebijik terus kunyah masuk dlm perut. Amboii...sedap gak!
Maka..terjatuh hati lak aku kat buah melaka tuh...

Aku pun tanya ayah aku..susah ke buat buah melaka neh...ayah aku jawab..kalo tak pandai susah la...so aku pown pikir2 sket..
Ayah aku sambung lagi...buah melaka nih kalo kita rebus masuk dalam periuk yg ada air..buah melaka yg timbul tuh blehla dikatakan da masak...

Adapun..timbullah sesuatu dlm pala otak aku...

Kiranya...

”untung buah melaka timbul, untung batu tenggelam...”

Hehe…
Kemerepekan aku hari neh adalah disebabkan oleh tadi siang aku terlebih makan kerepek…

Adioss~

p/s: sOfia..thnx for the Buah Melaka! Hee…

[momo-knockthedoor] at 17.55 pm – March 22, 2009

Tuesday, March 17, 2009

…tHis anXiety iS kiLLinG me…

Penah terpikir psl sesuatu smpai korang tak bleh tido? aku slalu camtuh…smpai satu tahap aku dengan merepeknya rasa yg aku nih ada insomnia…adehai....

Aku nih mmg jenis yg ska pikir sumthing lebih2…risau yg melampau eh ayat yg paling sesuai…kekadang aku try gak nak chill out sket. So that aku takkan fikir lagi pasal tuh…

Skang nih bende yg paling menyesakkan pale otak aku nih…apa yg aku nak buat dan pergi lps result kuar nih..banyak sgt bende yg aku nak buat sampai rasa cam nak hantok je kejap kepala aku kat dinding umah…biar kasi aman jap organ major aku nih…adehh…

Bila aku dah resah nih..dlm erti kata lain.. serabut...mula la aku rasa nak marah je semua orang...buat tu tak kene..buat ni tak kene..last2 aku mula la terasa cam sewel jap kepala nih...

Time aku tulis blog neh...aku mmg tgh serabut gle. Tepon umah aku rosak…tak bleh nak call kawan dan senior aku pasal stuff after SPM…ngan esoknye ada ujian jpj keta…pastu ngan lengan aku pown tengah sakit nih sebab buat ‘breakdance’(jatuh terlentang) kat lantai dpn umah semalam waktu laundry…internet pown tak bleh nak connect sbb tepon umh rosak…pekebende la teruk sgt life aku lately nih!!!!!!!

Hmm…tapi pape pown…tarik nafas panjang2…

Aku senyum dpn skrin pc aku..then pandang siling bilik aku yg putih suci nih dalam 2-3 saat then lepaskan keluhan yg aku kira agak berat..bukan mengeluh..just lepaskan pe yg terbuku kat hati dan kepala…

Even aku tau..this anxiety is killing me…things will be fine selagi aku percaya pada lumrah hidup macam roda yg slalu akan up and down nih…

Semoga solat Zohor tengahari nih akan bagi hati aku skit ketenangan dan ketabahan ntuk hari-hari esok!
Aammiiinn~
Neway…still alive-tu penting!
Till we meet again…

[momo-knockthedoor] at 1.24 pm_16 March 2009

Tuesday, March 10, 2009

..tEarS..

At least it's over now,
You've said what you feel,
I can't say you were right,
Couldn't make you a deal.
And now, I am lonely.
Your answer ruined me.
My heart is now locked;
Coz your love was the key.
These scars stay forever,
damaging my heart,
but it was your choice, and you didn't want to start.
And now, I am lonely.
Your answer killed me today.
If I live, if I die,
you hurt me every way.
And maybe that day,
In my dreams I'll wait,
For the time we are together,
And together, we'll be faith.
And maybe that day,
In my dreams I'll stay,
So together will be ever,
My love won't go away.
Your arms,Are the only things that are beside me,
If only you could be behind me,
Hold me and keep goin'
Your heart,
Is the one that keeps me beating,
If only you didn't pretend,
These tear drops will never end.
[momo-knockthedoor]

tHe briDge~

ni kisah dlu2…time tuh aku form 4…aku skul kat perils. Duk kat hostel lorh...so one day, ak ngan sorang kwn ak nih gi ar outingkat kangar...sesapa yg tak tahu pe mkna outing...outing nih kira cam kuar jejalan hujung minggu gak ar..ye ke?ye la tuh!

Hr tuh adalah hari sbtu yg mmg panas terik. Kira kalo korang pecahkan telur kat atas jaln raya mmg bleh jadik telur goreng ar..bas yg ak ngan kwn aku naik tuh stop kat dpn bank...destinasi kitorang time tuh nak gi pasaraya The Store...dari bank ke psraya tuh mmg lar jauh!! Then tanpa pike pnjg...(kitorg pown wktu tuh mmg cam terasa kependekan akal sbb panas thp dewa)..kitorg pown jalan ar...smpai satu tempat nih kene lintas jln skit..dpn skit tuh ada satu jambatan..bkn la jambatan yg lintas sungai tuh...tapi bentuk die cam jambatan larh...

Tengah2 kitorg jalan tuh...skali kitorang ada nampak sorang pakcik nih ngan anak lelaki die..anak die ada la dalam lingkungan umur 5 or 6 tahun camtuh..nak tahu pe yg pakcik ngan anak die tuh buat?? Pakcik tuh tengah pakaikan anak die tuh kasut. Kasut tuh aku kira kasut baru ar sbb pakcik tuh kuarkan kasut tuh dari dalam kotak dlm plastik bag...kasut tuh plak warna pink...kasut biasa je. Takde la nmpk cam standard gle cam kasut berjenama..just a pair of plain shoes...

Adehh..da la tengah panas…bleh plak tercongok tengah jalan camtuh pakaikan kasut kat ank. tak bleh pakai kat umah ke…kasut dah ar warna pink…isk2…

Itu yg maybe most of people akn pike kan?
But that’s not the point…
Dlm tengah panas yg membara tuh..buat aku terpikir…

Tu la kasih seorang ayah terhadap anak die…mesti budak tuh seronok dapat kasut baru..mesti bapak die happy sebab dapat tengok ank die happy. Mana tahu ntah2 pakcik tuh tengah nak guna duit waktu tuh..sekali anak die nak kasut baru…terpaksa la pakcik tuh berkorban…
Seorang bapak sebenarnya sanggup buat pe saja ntuk anak2 die..tak kire pe la yg berlaku pada diri die waktu tuh…seorang bapak sanggup tak hidup mewah asalkan anak2 die dapat hidup ngan senang dan selesa…
Camne aku tahu?
Aku tahu la…sebab pakcik atas jambatan yang tengah pakaikan kasut baru ntuk ank die tuh hanya pakai selipar jepun je…

Aku harap bile bdk tuh besar…die bkn hanya akan belikan kasut baru ntuk bapak die tapi lebih drpda tuh…kasih sayang dr anak ntuk seorang ayah tua…

Pesan aku ntuk korang dan diri sendiri..lu pikirla sendiri..
Chiow!!

[momo-knockthedoor]

rEsULt SPM xExCeLLent? cMne??

Soalan ni slalu buat aku xdpt nak tido mlm…
12 mac nih result dh nk kuar..rasa cam taknak hidup je smpai tarikh tuh…
Adehh..yg buat ak cuak tuh cmne kalo result ak tak ok…
Cthnye nak wat medic at least 5 subjek utama kene minima 4B…kalo ada yg terlebih sampai c cmne…
Pe course yg ak nk amik nnt?
Pe ak nak keje lps tuh…

Mmg kompem ar tak bleh tdo kalo trus pike cmtuh..
But the truth is…sbnrnya…semua benda tuh bagus as long as kite njoy ngan pe yg kita buat dlm hidup…

Rmai org pike asal wat medic, engineering bagai…org tuh mesti future die best..bagi ak tak semestinya…semua course ok je..

Kekadang tuh org lebih ke arah bidang camtuh sebab nak jaga standard je…cntohnye..
-sorang makcik jumpa sorang g makcik nih kat pasar…dialog die lbih kurg camnih..

Makcik 1 : la..lama tak jumpa…bli ikan ke?
(da nama pasar takkan nk beli kain buat langsir kot..)
Makcik 2 : ye..bli ikn nak buat lauk..anak ko mana?
Makcik 1 : anak aku kat dublin wat medic...
Makcik 2 : amboi…pandainye..

Hah! Camtuh ar..kalo anak die wat bende2 tak popular cam mechanic ke..grafik ke..bisnes ke…ada kawan die nk puji camtuh??
Sori la pada sesapa yg minat ke bidang camtuh ak cakap camtuh td..tapi ni ar hakikat…kekadang org tuh tak minat pown bidang2 stndard camtuh..tapi terpaksa coz nak jaga standard diri dan keluarga..

Dan bende tuh jugak la yg membuatkan ak takut..bkn takut ak maybe akn kecewakan diri ak..tapi takut aku akan kecewakan org lain..
Sbnrnya..it doesn’t matter pe yang ko nak buat ntuk future..yg penting njoy…sbb..kita hdup bukan ntuk org lain..tapi diri sendiri!

Chill out..be urself..
Life is a game…if u want to play and win..just play and win on your own way…
Till we meet again…chiow!

[momo-knockthedoor]

Sunday, March 8, 2009

N.A.D – sWeet LoVin’ fRen??

Weyh nad!
Ak nak gitau ko neh…sebenarnya dr dulu ak tak pernah mintak pown nk jumpa ko…
Ko nih xde ar baik mana pown…baekk-wannabe je…
Tapi nyampah gle ar kat ko…terer btol add math eh ko neh…da ar taknak ajar aku..cess..lagi meluat ak kat ko, tau tak?!

Masuk form 5…lagi ar ak nyampah kat ko…tp nyampah2 pown ska gak aku usik ko! Melampau plak tuh.smpai ko avoid ak…hahaha…
Ko ckp ak nih tak matang la..apa la…eleh..cam ar ko mtg sgt ek? Wktu tuh makin meluat ak bila jumpa ko…cam bagus je!

Then alih-alih tetibe je ter’baik’ lak ngan ko...kongsi earphone la...’clubbin’ kat blik iron la...sleepover la...mkn wedges la..
Dan xde angin, hujan, ribut bgai..tetiba gaduh..prg dingin!
Cehh..nyampah balik ak kat ko!!! Rasa nak sekeh je...

Tapi..aku ska tengok ko silat.nmpk sungguh perkasa sekali...ak slalu gak curik2 tngok ko blatih silat...tapi ego dude..xkn nak tunjuk kat ko yg ak neh excited nk gi ngadap ko blatih silat...tapi kemenyampahan ak kat ko still tebal lagi, stebal tilam Sweet Dream tuh! Huh!

Then things lagi ar mess up...slalu sgt la ak gadoh ngan ko...ko siap serang2 ak lagi eh...da ar time tuh trial...tangan ak plak tuh da ar berbalut bengkak sbb ak tumbuk loker mlm tuh...rasa nak kasi je sebijik kat muka ko...cehh...tak takowt ar ak ngn silat ko tuh!!! (takut gak sket sebnrnya!)

Ko mmg enemy ak la weyh..aku benci gle kat ko!!!!!!!

But this heart should confess...
Nad…sbnrnya ak ska kwn ngn ko…each time ak ckp ak benci ko…it didn’t come from the heart…deep inside..u’re one of my greatest fren ever…

Thnx sebab ko btahan ngan ak neh…
Thnx sbb ko still smiled when I shouted at ur face…
Thnx sbb ko always try to understand…
Thnx sbb tanpa ko sndiri sdr, ko dah bjaya memtgkn ak…

We fought a lot…
Like enemies…
But that was and always be the reason we stick together…

The truth is…rite now…I do miss u…
My fren, my enemy, my sweet lovin’ fren…
My NAD!

[momo-knockthedoor]

Tuesday, March 3, 2009

kosong+lapang..

kosong dn lapang...blog ak la..yup..compare blog org len..blog ak sgt kosong dan lapang...cam padang bola..habes nak buat pe lg...kalo org rasa nak follow dan keep baca pe yg aku tulis..baca la..kalo rasa xnak..ak peduli ke?hehe...
lapang=best
...yg penting pe yg ak tulis je..
ngehngeh..

ChEese cAke!!!!!!!!!!!!!

-Huhu..for these weeks yg jap mendung jap panas nih..tetiba perut aku jatuh cinta lak ngan.. cheese cake!! Rasa cam sedap btul benda warna kuning tuh..padahal aku nih bukannye peminat kek or whatever yg sekutu ngannya..Haha...selera sudah tukar larh..aiyyoo…

-dalam minggu yg jap panas jap sejuk nih jugak la kepala mula rasa biol je..dahi yg clean n clear cam lantai licin kat pejabat daerah nih pun da tetiba..tadaa..tercongok pimple kat situ…satu je..tu pown da cukup buat aku nye kapla ada berat juga…adeyai….

-Result SPM?? 12 Mac nih?? Adehh…gigil usus ak jap….khamis next week la plak..OK ke KO..mudah-mudahan ok ar..aamiinn…

-aku nih mmg muka wanted tak bleh bwk moto ngn keta ke apa..pegi test ada je sangkut.. 5 Mac nih kene gi ulangan moto..sangkut kat jln raya hr tuh...harap kali nih lulus ngan jayanya…hohoho….

-Next point? Haha…xde point dah..aku nak pen-off da pown…k, chioW~

Me in a small room, in a small house, in a small town…just a dot in the world’s map…hate it? Nahh…I felt great!!

[momo-knockthedoor]

Monday, February 23, 2009

lelaki macam...

haha...manusia nih banyak jenis.genetik berbagai la katakan..aku pown kekadang da naik meluat nak peratikan spesies yang satu nih. sepanjang ak hidup ada gak skit kelompok-kelompok kecil manusia nama lelaki yg buat aku nak ketawa sampai pecah buah pinggang...

Case 1
-a guy knl ngn sorang awek nih kat myspace.guy nih mintak nombor fon..(padahal bru berbalas hi je)..awek nih kasi la dgn alasan lelaki nih nk jadik kawan die..(da myspace tuh mmg tempat buat kwn baru..ye tak?)then guy nih msg la awek nih...dengan rileknye awek tuh bls la msg tuh..ntah samade guy nih nak jadik gentleman-wannabe or what..msg die punyela skema nak mati...tulis penuh sepenuh penuhnya..ckup buat awek tuh paham dahla..then ngan tak knlkan diri bagai...terus nak mintak gmbr mms dr pompuan nih..siap tanya single lagi ke blom..kononnye buat2 soalan gurau la...cehh..awek nih mls nak layan.nampak mcm desperate sgt nk bergilfren..die trus bajet pmpuan nih majuk ngan die..konon pujuk la..ayat cam lebeh kurg..
"saya betul-betul nak mengenali awak dengan lebih dekat lagi..bagi la saya peluang.."
adeyai...nak termuntah awek nih..manusia zaman sultan mansur shah ke nih? ke geng mad jais sesat dimensi? lagi malas la awek nih nk layan...
berhari-hari camtuh..naik pening awek tuh...last-last ppuan tu kata
"ok2..pe2 je la..kita kwn je la cam biasa"
guy tuh trus xcited nak mati. then diorg msg gak sket.still sket2 guy tuh sentuh stuff pasal relationship...ada ke cmtuh...merimaskan btol.kalo btul la die nak ppuan tuh jadik gf die...cool la sket..bkenlan dulu...ni trus tanya single blom la...suka nak 'mengenali lebih dekat' la..gi mampus la attitude yg macam tuh...adeh..sedeyh btul ak ngankes nih...

premis 1 : guy nih skema
premis 2 : merimaskan
kesimpulan : A GUY WHO DESPERATE GLE NAK GILFREN..NGAN PERANGAI CAMNIH..SORI LA..FOR SURE TAK DAPAT MEMANA GIRL..


Case 2
-sorang mamat nih bru dapat contact balik sorang gurl nih..dulu kecik skul rendah dlu diorang nih pen pals..mamat nih kol gurl nih.diorang sembang la..sama gak mmat nih mintak gmbr gurl nih (mms)..sbb diorang da lama knl dulu..gurl nih kasi je la..mamat nih hensem bleh tahan..ayat msg pown cool je.tapi tak gtau nama btul..dia cakap kat gurl nih panggil je die r**..bleh la plak..gurl nih tak kisah la..malam tu msg lagi.trus mamat nih tanya gurl nih single ke tak..trus tetibe mintak couple..gurl nih ckp..
"bru knl sehari sy mana knl awk g.."
mamat tu reply
"ala perasaan tu bleh dipupuk"
hahaha...lawak nak mati yg nih..dipupuk kejadah apanye..knl pown tak..mls nak layan gurl nih trus ckp ngan thn glknye..
"ok..awk bleh declare sy nih gf awk..but we start mcm friend"
lepas tuh mmat tu reply
"ok"
bodoh dan sengal kmbingnya lps tuh..mamat tuh tak msg da gurl tuh...bkn gurl tuh gf die ke?
haha...da desperate sangat nak bergilfren gak yg nih...sampai gurl yg bru kenal sehari pown nak dibuatnya gf...bila die xmsg da gurl tuh nmpk sgt die just cari pmpuan ntuk dibuat gf...pale hotak die bleh dipupuk...murah btul cinta mamat tuh...wtf!

Premis 1 : Cinta tak bleh dipupuk lorh kalo takat knl 2,3 hari..love at first sight tuh ak tak tau plak..msg mana de sight2 nih..
Premis 2 : Mamat nih gelojoh btul
Kesimpulan : A GUY WHO DESPERATE GAK NAK ADA AWEK TAPI TAKTAU PE MAKNANYA CINTA TU SEBENARNYA...PAKSA PPUAN NTUK TERIMA DIA CAMTUH...GILA BTUL...AYAT PALING SIMPLE = BUTA HATI DAN JIWA!

renung-renungkan la..kalo btul ada sesapa tak kira ar ppuan ke laki...cinta bkn bleh nak rush camtuh...knl dulu...kwn..baru tau hati budi...baru bleh nak buat jadik gf ke bf ke..adehai...

dari aku ntuk kamu dan kamu jugak!
-dulu wktu skul menengah dulu aku lmh dan tak ska ngan bab math yg ada premis-premis tuh..pe nama tah...lantak ah..huhu...separuh nazak kawn ak ajar ak bab tuh..

Tuesday, February 10, 2009

kesewelan yg melampau!

hahahaahaa~aku kuar hr nih..lepak gi town ngan dua org kwn aku..sume tinggi-tinggi..aku je yg tak cukup inci...wargh~dari jauh macam graf tgh bjalan...life today quite fun...makan, gelak cam kpala da tak betol...try gi jejak kengkawan aku yg kerja kat some place dalam bandar..tapi agaknya tak masok keje kowt dorang nih..tak jumpa lak...antenna aku pown slow je hr nih...coverage tak cukop nk jejak yg len..slow and steady..i'm livin' my life..for today and tomorrow! out!

p/s: 13 feb nih aku amik lesen moto...doakan aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
out..

Friday, February 6, 2009

pheuw~!!!

life ak skang, warghh!!!!!!!!!!!!!
dlm purse pown tnggal 21 rggit je sbb sume duet da abis bli komik dan komik dan komik lagi...
nak buat cmne, nak mintk duet g ngan bpk aku mmg nak kene sekeh.haha~aku xdela rasa nak beli pe sgt, tapi still rasa duet tarak cukup nak hidup...wargh....hukhuk...that's why gonna turus live my life! heheehe (cam nama blog aku jerh!!)
hari2 mendtg nih..rasa cam nak lepak2 kat luar ngan kengkawan..tapi cam taktau nak gi mane lak..adehh...tak phm btol situasi aku skang..ckp pasal situasi, aku ska btol lagu situasi yg bunkface nyanyi tuh! haha..try ar dgr eh! kalo korang tak ska..err...ah lu pike la sendiri...hehehe...da la kot..nak tulis pepanjang pown bukannye korang nak baca sgt pown...camne aku taw?aku taw ler sbb aku pown rasa gak pe yg korang rasa...hahaha~chiow!

lala~

haha..aku xdela pape nak tulis sgt pown hr nih..just today cam best lak kalo nak layan lelagu jepon nih!camne ar..aku ada nak confess sumthin kat bff aku..tapi aku takowt lps tuh die akan pandang slek lak kat aku...hmm....korang rase?

Wednesday, February 4, 2009

so wat?

things mess up!!!! kekadang la dlm idop aku...huhu...b4 nih aku slalu sgt nak fight dgn org len for everything...story..ada some of my fren dah gi oversea blaja...even aku tau diorang gi swasta nye u..jeles lorh...tapi skang da pike bebaik...pe pown yg aku buat or direct cakap, pe pown course yg aku buat, yg penting aku happy ngan life aku, ye ke??hm..

adeyai..

first time..wat blog..separuh mati gak aku try..ni pown sebab kawan aku ar neh..keje2 menaip nih kekadang bukannye kesukaan aku sangat pown..neway..aku tak start nak mencurahkan pape lagi kat blog neh..next time la kot..hehe

-m0m0-
p/s-izhaar,mekaseh eh! haha
There was an error in this gadget