THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, December 17, 2010

.wooden swing in the rain.


kat luar hujan.
air longkang dah naik separuh.
daun pokok pelam habis basah.
jalan pun basah.
buaian kat playground pun basah jugak.

aku yg tengah tunggu air penuh dalam mesin basuh tetiba teringat bende2 lama..
nostalgic la plak...

time aku form 4 dulu, i had a fight ngan mak aku.and i ran away from home.
(x jauh mana pown)
aku pergi duduk kat buaian playground kat padang depan umah aku.

it was raining heavily that time.

slowly,the anger inside aku faded away.
lama aku stay in the rain.
i wasn't playing with the rain.
i was letting the rain to wash away my sanity.

suddenly, someone yg aku kenal dtg kat aku.
dgn payung kat tangan dia.

"balik jom"
aku diam.

slowly dia letak payung yang dia pegang atas aku.
and i couldn't feel the rain that time.
malas2 aku tolak tangan dia.

"pergi balik la.aku taknak payung kau!"

lama dia duduk situ tunggu aku,then dia blah..
aku taktau pe yg dia rasa.
and ntuk aku..

aku just nak my own space when my heart went through a quake.
at the end,bila aku da rasa ok,aku balik sendiri.


skang bila aku pikir balik...i still have that "childish-habit" in me.
aku still ada habit nak lari n main hujan whenever aku ada probs.

how time flies...
i'm a big girl now.and big girls don't cry.
i guess.

even life kadang2 mcm shipwreck,
it doesn't mean you should drown yourself in the ocean.

kan?

that's all.till we meet again!
kesimpulan?
ntah...again,it just a story from the past.

1 comment:

There was an error in this gadget